Richemer Merlot

IGP des Côtes de Thau

 

Dit is een heerlijke soepele zeer toegankelijke rode wijn die erg populair is als huiswijn in menig horeca gelegenheid. Een mooie robijnrode kleur, in de neus wat bes, kers en pruim wat ook in de smaak weer terugkomt: rijp fruit met een licht pepertje. Een zachte ietwat romige wijn, vol van smaak met een licht zoetje. Heerlijk ook om zo van te genieten. 

 

 

 

Jaar: 2020
Kleur: robijnrood
Druif: 100% Merlot
Regio: Lanquedoc
Drinkadvies: nu-2025
Wijnmaker: Henri de Richemer

met handige schroefdop

 

 

 

Product
3115002
Richemer Merlot
Prijs 
EUR 5.65
Aantal

 

 

 

 

CoBaVin huiswijnen

CoBaVin huiswijnen

 

De term huiswijn komt uit de Horeca waar de restauranthouder deze wijn als aanbevolen standaardwijn schenkt. Enerzijds moet zo’n wijn overeenkomen met het kwaliteits imago van het betreffende restaurant en anderzijds moet het een toegankelijke wijn zijn die de meeste klanten goed kunnen waarderen. Veelal worden de huiswijnen ook per glas uitgeschonken tegen een vriendelijke prijs.

CoBaVin heeft dergelijke wijnen in haar assortiment die geïmporteerd worden uit de Franse Languedoc van het wijnhuis: “Henri Richemer”. Reeds enige tijd worden deze wijnen met veel succes geschonken bij een aantal Horeca klanten van CoBaVin. Daar deze wijnen in grote hoeveelheden worden ingekocht zijn we in staat ook aan particuliere afnemers deze prima wijnen te leveren tegen een uiterst scherpe prijs.

Wij selecteerden hiervoor een drietal wijnen, een rode Merlot, een witte Chardonnay en een rosé van de Marselan druif. Dit zijn allemaal zgn. “cépage wijnen” wat wil zeggen dat ze van één druivensoort worden gemaakt. Hierdoor komen de specifieke smaakeigenschappen van de wijnen optimaal tot z'n recht. Ook in de privésfeer kunt u nu uw eigen  “wijn van het huis” schenken waarvan uzelf en uw gasten zeker zullen genieten. Al deze wijnen zijn zeer scherp geprijsd en worden bovendien bij bestelling van 12 flessen of een veelvoud hiervan gratis bij u thuisbezorgd.

Hieronder vind u de specificatie’s hiervan:

 

Richemer Chardonnay

Côtes de Thau, IGP 

Van de bekende Chardonnay druif maakt Henri Richemer in de Languedoc een zeer aangename wijn. In de neus een fris aroma van honing en verse amandelen. Een volle ronde Chardonnay met een hint van geroosterd brood en een licht  botertje en wat fruitige aroma's van peer en perzik. Een mooie wijn voor liefhebbers van een niet te droge wijn. Uitstekend geschikt als terraswijn, op een receptie of andere feestelijke gelegenheid.

 

 

Jaar: 2021
Kleur: middengeel 
Druif: 100% Chardonnay
Regio: Côtes de Thau
Wijnmaker: Henri de Richemer

met handige schroefdop 

 

Product
02215006
Richemer Chardonnay
Prijs 
EUR 5.65
Aantal

  

Richemer Marselan Rosé

'Côtes de Thau IGT

Het leuke van de Languedoc is dat er op een aantal plaatsen volop geëxperimenteerd wordt met wat minder bekende druivensoorten. Deze keer liepen we tegen een rosé aan gemaakt van een lokale druif: de Marselan. De kleur ziet er uit als een Provençaalse rosé, dus zeer licht gekleurd. In de neus wat geuren van limoen en grapefruit. In de mond een schitterende fruitige, droge rosé. Fantastisch bij allerlei zomerse gerechten en om zo op het terras van te genieten. Een bijzondere rosé voor een evenzo bijzondere prijs!

 

 

Jaar: 2021
Kleur: zeer licht zalmroze
Druif: 100% Marselan
Regio: Sud de France
Drinkadvies: nu-2023
schenktemperatuur: 8 tot 10 graden
met handige schroefdop

 

  

 

 

Product
2315009
Richemer Marselan rosé
Prijs 
EUR 5.65
Aantal

 

 

 

Nieuwsbrief

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de ontwikkelingen van Cobavin.